Raparperipiirakasta tuli juhannuksena illallispöydän suosikki. |
Blogi on olut suunnittelemattomalla, mutta ilmeisen tarpeeseen tulleella kesälomalla. Ensin reissasimme Rivieran suunnalla, sen jälkeen on ollut mökkeilyä, omat polttarit, miehen polttarit, juhannus ja melkoinen määrä häävalmisteluja.
Myös pojan kanssa on nykyisin melkoista menoa ja meininkiä, sillä sen lisäksi, että hän oppi kävelemään ja juoksemaan, hänestä on tullut todella vilkas ja vahvatahtoinen. Enää voi vain haaveilla siitä, että kirjoittaisi blogia tai tekisi mitään muutakaan samalla, kun on lapsen kanssa. Kaikki aika menee sen vahtimiseen, etteivät lapsen pää, astiat tai lelut halkea. Ihana ja nauravainen päivänsäde hän edelleen on, hyvin aktiivinen ja omapäinen vain. Ja minä kun pikkuvauva-aikana uskoin, että olemme saaneet rauhallisen ja tyynen lapsen.
Nyt häiden h-hetki on jo niin lähellä, että suurin osa juoksevista asioista on hoidettu. Nyt ehdin hetkeksi keskittyä blogiin, ihanaa!
Raparperipiirakkaa ja vaniljakastiketta, voiko kesäisempää olla! |
Juhannuksen vietimme mökillä perheen ja ystävien kanssa. Keskityin enemmän kokkailuun kuin leipomiseen, joten blogimateriaalia syntyi vain raparperipiirakan verran. Olen aina rakastanut raparperipiirakkaa, enkä tiedä montaakaan sitä kesäisempää herkkua. Se olikin itsestäänselvä valinta heti ensimmäisen mökkipäivän jälkiruoaksi.
Minulla ei ole ollut raparperipiirakkaan luottoreseptiä, joten etsin ohjetta verkosta aivan sattuman kaupalla. Minulla ei myöskään ollut muistikuvia, mitä reseptejä olen käyttänyt aiemmin. Tutkailin ainesosaluetteloita, koska tiesin leipovani mökillä, ja halusin pitää mökille raahattavien ruoka-aineiden määrän jotenkin aisoissa. Siksi kiinnitin erityisesti huomiota ”helppo”-sanalla varustettuihin ohjeisiin.
Törmäsin K-ruoka-sivuilla reseptiin nimeltä ”helppo raparperipiirakka”. Tarvittavat ainekset kuulostivat maltillisilta, joten päätin tarttua ohjeeseen. Pakkasin kotikaapista mukaan kauraleseitä ja fariinisokeria, vehnäjauhot, kaneli, sokeri ja leivinjauhe taas löytyivät valmiiksi mökiltä. Ostoslistalle tuli siis vain raparperi, kermaviili ja kananmunat.
Piirakka syntyi näppärästi illallisvalmistelujen aluksi. Käytännössä pohjan aineet sekoitetaan keskenään, ja raparperit ja kermaviili lisätään päälle.
Heti kun piirakka alkoi kypsyä uunissa, mökkiin levisi taivaallinen tuoksu. Piirakan seuraksi vatkasin ison kulhollisen vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Mielestäni vaniljakastikkeen täytyy ehdottomasti olla vaahtoutuvaa, eikä sellaista vetistä hetivalmista mallia.
Jälkiruoalla osoittautui, että piirakka oli täysi kymppi! Kaikki syöjät olivat samaa mieltä siitä, että tämä ohje pääsee ehdottomasti luottoreseptien listalle. Varmasti teen tätä helppoa raparperipiirakkaa tänä kesänä vielä toisen, kolmannen ja neljännenkin kerran. Enkä käytä enää ikinä mitään muuta raparperipiirakkareseptiä.
Helppo raparperipiirakka (katso koko ohje K-ruoka-sivuilta täältä)
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1/2 dl sokeria tai fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1 dl juoksevaa kasviöljyvalmistetta
1 kananmuna
Täyte:
5-6 dl raparperia paloina
1 tlk kevyttä kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti