![]() |
Pusukakun sisällä on monta makeaa yllätystä! |
Törmäsin kesäkuussa Facebokin leivontaryhmässä jonkun esittämään kysymykseen, joka liittyi ”pusukakkuun”. Alle oli kertynyt nopeasti asiantuntevia vastuksia, mutta itse en tiennyt yhtään, mistä kummasta on kyse.
Seurasi nopea googlaus ja varsinainen riemastuminen: pusukakun idea on aivan HUIKEA!
Nimi tulee siis siitä, että kakun sisälle leivotaan 12 Brunbergin suukkoa. Maku on vapaavalintainen, itse käytin kuutta mansikkaa ja kuutta vaniljaa.
Kun teoksesta sitten leikkaa ensimmäisen palasen, tulevat pusut sisuksineen näkyviin kakkuun jääneestä raosta. Ja se on todella suloinen näky!
Haluaisin todella tietää, kuka idean on alun perin keksinyt. Ihan mieletön innovaatio!
Päätin heti, että tätä kakkua on testattava. Sopivaksi ajankohdaksi valikoitui juhannus, jota vietimme oman perheen ja parin ystävän kanssa Lohjan mökillä.
![]() |
Kakun mansikkajuustokakkumassasta tuli valitettavasti liian löysää. Liivatetta olisi tarvittu enemmän. |
Päätin heti, että tätä kakkua on testattava. Sopivaksi ajankohdaksi valikoitui juhannus, jota vietimme oman perheen ja parin ystävän kanssa Lohjan mökillä.
Tällä kertaa kakku ei syntynyt aivan ilman ongelmia. Vaikka mielestäni noudatin ohjeen määriä, jäi mansikkamousse aivan liian löysäksi. Harmitti, sillä ihmettelin löysyyttä jo ennen kuin kaadoin massan kulhoon keksipohjan ja suukkojen päälle.
Uskoin kuitenkin ohjetta ja luotin siihen, että seos vielä jähmettyy seuraavaan päivään mennessä jääkaapissa. No, kakku jäi hyytymään, mutta kun seuraavana päivänä poistin irtopohjavuoan reunat, alkoi lytistyminen.
Tajusin, että ainoa hätäapukeino on laittaa kakku pakkaseen ja muuttaa juustokakku ikään kuin jäädykekakuksi. Paikkailin vauriot ja kiidätin kakun pakastimeen. Homma toimi joten kuten niin, että kakku näytti muutaman tunnin päästä tapahtuneen tarjoilun ajan aivan kauniilta.
Toinen mielenkiintoinen asia kakun teossa oli kiille päällyskerroksen mansikoille. En ollut aiemmin koskaan tehnyt kiillettä, mutta sen kanssa ei kuitenkaan tullut mitään ongelmia. Onpahan nyt sitten sekin homma takataskussa!
Julkaisin pusukakusta tuoreeltaan pari kuvaa Instagramissa, ja ne herättivät huomiota. Myös maistelijoilta kakku keräsi kehuja.
Tämä pusukakku toki oli makea, ja vieläpä oikein kunnolla makea. Raikkaudesta tässä ei ole tietoakaan. Silti mieheni, joka ei ole erityisesti makean perään, kehui kakkua ehkäpä parhaaksi teoksekseni ikinä. Itsekin pidin mausta ja koostumuksesta kovasti, vaikka yleensä karsastan ällömakeita juttuja.
Olen sitä paitsi aina rakastanut Brunbergin suukkojen sisällä olevaa vaahtoa, se on NIIN HYVÄÄ ja toi kakkuun jännittävän lisän. Myös kakun rakenne suukkoineen oli erikoinen ja rapsui suussa mukavasti.
Pus!
12 kpl suklaasuukkoja (vanilja ja mansikka makuja sekaisin)
200 g digestive-keksejä hienonnettuna
70 g voita sulatettuna
1 rkl tummaa kaakojauhetta
Suklaajuustokakkumassa:
100 g tummaa suklaata
5 g liivatelehtiä
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g turkkilaista jogurttia
2 rkl sokeria
2 rkl kuumaa vettä
Mansikkajuustokakkumassa:
150 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g tuoreita mansikoita soseutettuna
1 rkl sokeria
3 g liivatelehtiä
1,5 rkl kuumaa vettä
Koristeluun:
n. 400 g tuoreita mansikoita siivuina
1 dl hyytelösokeria
2 dl vettä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti