VIIKKO 17
Tällä viikolla vauva oppi konttaamaan ja minä leivoin tomaattipiirakkaa.
Pian seitsemänkuisemme oppi myös nousemaan seisomaan tukea vasten, mikä tarkoittaa, että asunnossamme on läsnä jatkuva vaara kallovammasta tai ainakin mojovista mustelmista. Silti pitäisi malttaa antaa beben harjoittaa taitojaan, eikä syöksyä auttamaan heti, kun näyttää epävarmalta. Tosin meno näyttää epävarmalta aina, jos kaikki neljä raajaa eivät ole tukevasti maassa.
Toistaiseksi olemme välttyneet pahemmilta kolhuilta, mutta olen myös tajunnut, että nyt pitää olla varuillaan ihan koko ajan. Kovin rauhallisia kahvihetkiä ei ole enää luvassa silloin, kun vauva on hereillä.
Mutta on kyllä aika ihanaa, kun pikkuinen pääsee liikkumaan itsenäisesti ympäri asuntoa. Poika jaksaisi mennä pallon perässä ympäriinsä varmaan ihan miten kauan vain.
Vauva on myös ollut vielä tavallista hymyilevämpi ja aurinkoisempi viime päivinä. Luulen, että hän on vain niin kertakaikkisen riemuissaan, kun viimein pystyy liikkumaan itse ja pääsee vauhdilla sinne, minne haluaa. Ryömimisvaihe jäi meillä hyvin lyhyeksi ja vauhti oli ryömiessä hidas, joten nyt mennäänkin sitten täysillä.
No, vauvan perässä juokseminen tekee hyvää kuntokuurilleni. Tällä viikolla mahduin viimein tavallisiin, raskausaikaa edeltäneisiin vaatteisiini! Sitä oli todellakin odotettu. Työtä sen eteen jouduin tekemään enemmän, kuin olisin koskaan uskonut, ja työ jatkuu.
Kesän hääjuhlaan mennessä pitäisi pudottaa vielä aika monta kiloa, että olisin toivomassani kunnossa. Onneksi alkuvuoden kuntokuurini on tehnyt myös sen, että olen löytänyt uuden tavan ja innon treenata. Olen aina urheillut paljon, mutta nyt siihen on tullut uudenlainen vire. Olen suorastaan hurahtanut tavoitteelliseen kehonpainotreenaukseen, mihin virikkeenä toimi Lifted Fit -verkkokurssi (voin ehdottomasti suositella!).
Treenien lisäksi olen kiinnittänyt huomiota myös syömiseen. Viime viikolla totesin, että ehkäpä leivon seuraavaksi jotain kevyempään ruokavalioon sopivaa. Tällä viikolla sitten tein kevyen tomaattipiirakan, josta pystyin itsekin syömään hyvillä mielin. Piirakka oli aivan uskomattoman hyvää, vaikka siitä puuttuivat ”normaalit” piirakka-ainekset eli kerma ja juusto. Mehevyys tuli tässä ihan vain tomaateista, joiden määrä on SUURI.
Toki pohjaan tuli hieman vehnäjauhoja, eli aivan täydellisestä terveystuotteesta ei ole kyse. Aika lailla kevyellä tämän herkun kanssa kuitenkin pääsee. Tuore basilika viimeisteli makuyhdistelmän.
Piirakan tekeminen oli yksinkertaista ja näppärää. Taikina jäi ohjeen määrillä mielestäni liian kuivaksi, joten lisäsin hieman sekä vettä että öljyä. Sen jälkeen taikina oli helppo levittää keraamiseen piirakkavuokaan.
Itselläni ei ole ollut suolaisissa piirakoissa luottosuosikkeja ja vakioreseptejä. Muistan usein tuskailleeni reseptiviidakossa ja etsineeni sopivaa ideaa, kun olen halunnut tehdä suolaisen piirakan esimerkiksi nyyttikesteille viemisiksi. Tuntuu, että suolaisissa piirakoissa on aina sama voinen pohja, kermaisa ja lihaisia täyte ja vielä runsas juustokuorrute.
En ihmettele, että tämä tomaattipiirakka on voittanut Kotivinkin reseptikilpailun. Itse ainakin otan tämä luottoreseptikseni.
Mehevä tomaattipiirakka (katso koko ohje Kotivinkin sivuilta täältä):
Pohja:
225 g (noin 3 ½ dl) vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 kananmuna
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl lämmintä vettä
Täyte:
4 rkl oliiviöljyä
450 g sipulia
4 valkosipulinkynttä
500 g tomaattimurskaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua timjamia
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
700 g kypsiä tomaatteja
pinnalle oliiviöljyä
Koristeeksi:
tuoretta persiljaa, timjamia tai basilikaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti