VIIKKO 16
Palasimme viikonloppuna Thaimaasta koti-Suomeen. Ihme kyllä, tällä kertaa koneeseen astuminen ei aiheuttanut ollenkaan samanlaista ahdistusta kuin yleensä. Toki oli haikeaa, mutta ajatus omasta arjesta tuntui myös ihan kivalta. Rakastan matkustelua, ekä minulla viikossa tai kahdessa ehdi todellakaan tulla koti-ikävää tai kaipuuta Suomeen. Mutta vajaassa viidessä viikossa näemmän vähän ehtii!
Aika kotiin palattua on mennyt tavaroita purkaessa, siivotessa, vaihtaessa kuulumisia ystävien kanssa ja suunnitellessa lähitulevaisuuden aikatauluja. Yksi kotiinpaluun mukavia puolia oli se, että pääsin jälleen kokkaaman itse! Ulkona syöminen on toki kivaa, mutta viikkojen jälkeen sitä alkoi jo odottaa, että saisi tehdä juuri sitä ruokaa juuri niistä aineksista, mitä itse haluaa.
Olen ollut alkuvuoden verkkokurssilla, missä on jaettu treeniohjeiden lisäksi myös ravitsemusneuvoja ja reseptejä. Reissussa en päässyt niitä toteuttamaan, mutta nyt olen tehnyt urakalla wokkia, kalkkunasalaattia, smoothieita, tuorepuuroja ynnä muita herkullisia, mutta terveellisiä aterioita. Olen käynyt ostamassa kärryttäin tuoreita elintarvikkeita ja tutustunut muun muassa macadamia-pähkinöihin, spirulina-jauheeseen ja lehtikaaliin, joita en ollut aiemmin juurikaan käyttänyt.
Mutta ei tässä nyt tietenkään ihan terveyslinjalle heittäydytä! Kun viimein pääsin taas leipomaan, halusin tehdä jotain hyvinkin sokerista ja rasvaista. Halusin myös kokeilla jotakin makua, jota reissussa ei päässyt juuri maistamaan. Huomasin, että Valiolta on tullut jälleen uusi makurahka, sitruuna-lakritsi. Aikamoinen karkkimaku, mutta vaikutti juuri sopivalta lievittämään paluustressiä.
Raakalakritsijauhe oli uusi lisä maustekaappiin. |
Valion sivuita löysin lakritsibrownie-reseptin, jossa rahkaa on käytetty kuorrutteena. Kun ainesosina oli lisäksi muun muassa Oreo-keksejä ja lakritsitoffeeta, innostuin heti. Itse käytin Oreo-keksien sijasta Pirkan Origo-keksejä, ja Dominot kävisivät varmasti myös hyvin. Toffeeksi ajattelin ensin Hopea-toffeeta, mutta löysin marketista nopeammin Pandan Liquorice Fudge -patukoita, joten käytin niitä.
Olen ollut Valion makurahkojen fani jo pitkään, ja kokeillut varmaan niitä kaikkia leipomisessa. Osasyy on varmasti se, että Valio mainostaa rahkoja paljon, ja mainoksissa on todella herkullisen näköisiä kuvia ja reseptejä. Muistan tarttuneeni ainakin mansikkarahkan ja luumurahkan resepteihin juuri näistä mainoksista.
Olen ajatellut, että brownie on hyvin paksua ja pehmeää. Tässä ohjeessa taikina kuitenkin levitettiin pellille, minkä seurauksena oli aika ohut ja jopa kova pohja. Seuraavalla kerralla tekisin itse pohjan vuoassa, jolloin siitä saisi korkeamman ja pehmeämmän. Toki nytkin taivaalliselta maistuvat lakrtisitoffee- ja keksisattumat toivat pehmettyä. Uusi tuttavuus oli raakalakritsijauhe, jolla suklaataikinaan tuotiin lakritsin vivahde.
Kuorrute oli maailman helpoin tehdä, sillä rahkaan sekoitettiin vain vispikermaa. Koristelussa sai käyttää mielikuvitusta, joten raastoin suklaapatukkaa, jossa oli valkosuklaata ja tummaa suklaata. Lisäksi leikkasin paloja kauralakritsipatukasta ja paloittelin keksitikkuja, jotka toin Thaimaasta.
Ehkä ensi viikolla ulotan terveysinnostukseni myös leivontareseptiin ja teen jotain, mitä voin itsekin syödä hyvällä omalla tunnolla enemmän kuin pienen siivun.
Lakritsibrownien resepti löytyy Valion sivuilta täältä.
Bebe perehtyi keskellä leivontahässäkkää lempilehteensä Urheilusanomiin. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti