lauantai 6. tammikuuta 2018

Nyt on jo uusivuosi, mutta muistellaan hetki puolukanmakuisia pikkujouluja



Roimasti kotimaisia puolukoita!

No niin, joulu on jo pitkällä takana ja uusi vuosi täysillä käynnissä. Tällaista se elämä nyt sitten vain taitaa olla, että joulukuun puolessa välissä nautitusta kakusta ehtii kirjoittaa vasta tammikuun alussa!

Mutta en valita, on ollut ihanaa palata töihin! Sitä paitsi oikeasti kaikki on sujunut hyvin. En ole ollut yhtään niin väsynyt, kuin ajattelin ennen töihinmenoa. Poikakaan ei ole reagoinut mitenkään siihen, että äiti on 8-10 tuntia päivässä poissa. Olen nauttinut hommien paiskimisesta todella paljon. Kaikki tuntuu ihan uudella tavalla innostavalta ja inspiroivalta! Puolentoista vuoden kotoilu teki siis työmotivaatiolle ERITTÄIN hyvää.



Maanantaina alkaa sitten taas aivan erilainen arki, kun poika (joka on nyt 1 v. ja 4 kk) aloittaa päiväkodin. Tähän asti hän on ollut isänsä kanssa kotona. Jännä nähdä, kuinka paljon meidän kaikkien elämä muuttuu!

Se on varmaa, että suuren muutoksen kokee ainakin pojan unirytmi. Tähän asti hän on nukkunut yöuniaan noin kello 21.30-10.30. Jatkossa taas pitää olla päiväkodissa aamiaisella jo kello 8.30… Harmi, että poikaa uuteen rytmiin tottumisen jälkeen tuskin saa vapaapäivinäkään nukkumaan tuonne kymmeneen sakka :) Tähän asti on ollut aika luksusta, että poika on ollut vanhempiensa tapaan aamu-uninen.




Mutta tuo kakku. Tein sen viemisiksi kolmen ystäväpariskunnan joulukuisen arki-illan pikkujouluihin. Mukana olivat myös lapset, tosin aikuisten osuus jatkui tovin vielä sen jälkeen, kun lapset jo nukkuivat.

Tilasimme pääruoaksi vietnamilaista Lie Mi -nimisestä paikasta (sijaitsee Eerikinkadulla Kampissa), ja oli muuten sairaan hyvää! Suosittelen etenkin pho-keittoa kanalla ja Shanghai tacoja katkaravuilla. NAM!

Jälkkäriksi nautittu kakku maistui myös lapsille, vaikka puolukat saattoivat aluksi vaikuttaa epäilyttäviltä. Laitoin puolukoita mukaan hieman enemmän kuin ohjeessa opastettiin, kun en viitsinyt säilöä vajaata pussillista pakastimeenkaan. Vastoin odotuksia puolukkakerros ei kuitenkaan ollut yhtään liian kirpakka. Piparkakkupohja ja suklaa-vaniljatäyte kompensoivat hyvin.

Käytin täytteeseen valkosuklaarahkan sijasta vaniljarahkaa, koska valkosuklaarahkaa ei kaupan hyllystä löytynyt. Hyvin toimi! 

Kiva, kätevä kakku kaiken kaikkiaan. Voisin seuraavaksi kokeilla samaa karpaloilla. Piparkakkupohja toki tekee kakusta vähän jouluisen, mutta kyllä se vielä pari kuukautta toimii talvikakkunakin!




Joulukakku (katso koko ohje Myllyn Paras -sivuilta täältä):


Kakkupohja:
200
g
pipareita



125
g
kookosöljyä (tai voita)
1
tl
jauhettua inkivääriä
Täyte:
4

liivatelehteä
1
rkl
vettä
100
g
valkosuklaata
2-2½
dl
vaahtoutuvaa kermaa (1 tlk)
200
g
valkosuklaarahkaa (1 tlk)
Päälle:
1+1
dl
puolukkamehua tai muuta punaista vahvaa mehua
3

liivatelehteä
5
dl
puolukoita tai karpaloita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti