lauantai 22. huhtikuuta 2017

Viimein hyppäsin trendiin mukaan – Kinder-kakku kruunasi pääsiäisen

VIIKKO 21


Vietimme pääsiäistä ystävien mökillä Levillä. Jälkiruokana tarjoiltiin Kinder-kakkua.


Tein sen viimein pääsiäisenä! Nimittäin Kinder-kakun. Tiedän, että olen ainakin vuoden myöhässä Kinder-trendin kuumimmasta huipusta. Olen ihastellut hulppeita suklaakasoilla koristeltuja kakkuja usein, mutta jostain syystä en ole itse tarttunut toimeen ennen kuin nyt.

Kinder-kakku tuli mieleeni miettiessäni menua pääsiäiseksi ystäviemme Levin mökille. Pääruoka olisi itsestään selvästi jauheliha-kananmuna-piilot, joita meillä syötiin kotona joka pääsiäinen, kun olin pieni. Itse olen jatkanut perinnettä nyt muutamana pääsiäisenä ja huomannut, että ilmeisesti tämä ei olekaan ihan joka torpan pääsiäisruokalaji.



Mureketaikinan sisään leivottu keitetty kananmuna on aiheuttanut suurta ihmetystä ja huvitusta, mutta myös saanut kehuja. Nytkin meitä oli pääsiäisenä ruokapöydässä kymmenen ihmistä, ja kaikille maistui tämä ”joensuulainen pääsiäisperinne”. Harmi, kun en muistanut ottaa kuvaa näistä jättipalleroista! 

Kinder-kakusta tein juustokakkuversion, sillä kakun piti olla gluteeniton. Juustokakussa reseptistä tarvitsi vain korvata pohjan suklaakeksit gluteenittomilla kekseillä. Kakku oli näppärä tehdä, eikä sitä varten tarvinnut ostaa mökille tolkutonta määrää aineksia.

Itse valmistelin kakun jähmettymään jääkaappiin päivällä ennen after ski -meininkeihin lähtöä. Illallista valmistellessa kakun päälle tarvitsi lisätä vain maitosuklaavaahto ja koristeet. Koristelu olikin tietenkin se vaihe, jota odotin eniten! Kinder-suklaapatukoiden, Kinder-suklaamunien ja pääsiäisrakeiden asettelu kakun päälle oli aivan älyttömän hauskaa puuhaa.

Kerrankin kävi niin, että leipomus melkein vietiin (syötiin) käsistä! Vieraat kehuivat kakkua kovasti Kinder-suklaamunan makuiseksi, eikä jäljelle jäänyt illallisen jälkeen kuin pieni pala.

Hiihtäessä sulavat Kinder-kakku ja muut herkut. Ensimmäistä kertaa ikinä vietin enemmän aikaa ladulla kuin rinteessä.

Kinder-kakun lisäksi reilun viikon Lapin lomassa parasta olivat hiihtäminen, laskettelu, pulkkailu, Apulannan keikka, minttukaakao ja huima määrä ihania ystäviä. Levin pääsiäistä ei voita mikään.

Kinder-juustokakun resepti löytyy kokonaisuudessaan Soppa365-sivuilta täältä.

Pohja:
150 g suklaakeksejä (käytin gluteenittomia Digestive-keksejä)
75 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
250 g valkosuklaata
3 rkl vettä

Maitosuklaavaahto:
2 dl kuohukermaa
150 g maitosuklaata




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti