keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Vielä yksi terveysjuttu: pizzapohja kukkakaalista

VIIKKO 19


Kukkakaalipohja, jauhelihaa, mozzarellaa, päärynää ja runsaasti rucolaa!


Uhkailin, että terveysleivonnaisten jälkeen palaan tällä viikolla herkkuihin. No, otetaan sittenkin vielä yksi terveysleivonnainen! Teimme nimittäin sunnuntaina pizzaa, ja ajatteiln, että kokeilen viimein pohjan tekemistä jostain muusta kuin jauhoista.

Löysin kukkakaalipizzapohjan reseptin, ja päätin kaalifanina kokeilla sitä. Varsinaisesta terveysruoasta ei kylläkään ole kyse, sillä sidosaineeksi kaalin sekaan tulee aika reilulla kädellä juustoraastetta. Varsinaista kalorinlaskijaa paremmin tämä sopii sellaiselle, joka haluaa vältellä valkoisia jauhoja ruokavaliossaan.





Kukkakaalin paloittelussa ja paistamisessa oli oma hommansa, mutta vaikeaa taikinan tekeminen ei ollut. Muna ja juustoraaste sitoivat kukkakaalin hyvin yhteen, joten taikinan levittäminen pellille kävi helposti. Pohjaa esipaistettiin ensin ilman täytteitä. Tämän esipaistamisen jälkeen pohja ei vielä vaikuttanut vetiseltä, mutta täytteiden lisäämisen ja uuden paistamisen jälkeen pellillä lainehti jonkin verran nestettä. Ensin ajattelin sen olevan peräisin täytteistä, mutta kyllä se sittenkin taisi olla kukkakaalitaikinan kosteutta.

Tilanne ei ollut katastrofaalinen, vaan neste kyllä kuivui itsestään, kun paistamisen ja syömisen välillä meni meillä muutama tunti. Kukkakaalipohjia aiemminkin harrastanut ystäväni antoi vinkin, että jos ei täydellisesti välttele jauhoja, niitä voi lisätä taikinaan pari ruokalusikallista: se imee liiallisen kosteuden.


Kukkakaalipohjaa vo pitää joko ihanan pehmeänä tai vähän liiankin kosteana.


Kukkakaalipizzapohja oli erittäin maukasta! Sen koostumus oli pehmeämpi ja kosteampi kuin tavallisen pohjan, mistä keittiössä myös syntyi pizza samaan aikaan. Kukkakaalipohja ei kuitenkaan pysynyt niin hyvin kasassa, joten tämän pizzan syöminen paloina käsin ei välttämättä onnistu.


Täytteeksi kasasin tällä kertaa itse keitettyä valkosipulista tomaattikastiketta, jauhelihaa, kirsikkatomaatteja, mozzarellaa, päärynää, ananasta ja purjoa. Ennen syömistä lisäsin vielä ison kasan rucolaa, jota ilman pizza ei ole mitään. Oli hyvää!






Kukkakaalipohja pizzaan (katso koko resepti Yhteishyvän sivulta täältä):

1 (750 g) kukkakaali
1,5 rkl oliiviöljyä
2 dl emmentaljuustoraastetta
1 kananmuna








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti