perjantai 29. syyskuuta 2017

Kun keskiviikkoillasta tuli juhlaa, ja juustokakut hyppäsivät lasiin




Mikäs sen mukavampaa syksyisinä iltoina, kuin kutsua ystäviä syömään! Välillä on kiva olla ravintolan sijasta ihan kotosalla. Ja kun vieraaksi saapuvat ystävät ovat tarpeeksi läheisiä, voi edustaa vaikka meikittä ja villasukissa. Illallisen jälkeen on kiva istua kynttilän valossa parantamassa maailmaa.

Pari viikkoa sitten tarjosimme arki-illallista ystäväpariskunnallemme. Alkuruoaksi tein bravuuriani bataatti-porkkana-kookoskeittoa, pääruoaksi taas kokkailin butter chickeniä uudella ohjeella.





Jälkiruoaksi en tällä kertaa varsinaisesti leiponut mitään, vaikka tarjolla olikin juustokakkua. Nämä juustokakut nimittäin syntyivät suoraan tarjoiluastioina toimineisiin laseihin, eikä prosessissa tarvittu liivatetta tai uunia. Annoksen jähmettäminen jääkaapissa ennen koristelua riitti.

Nämä lasijuustokakut olivat enemmän makeita kuin raikkaita, sillä pohja tehtiin suklaakekseistä ja niitä tuli myös koristeeksi. Lisäksi tuhtia makua tuli maapähkinävoista. Makeuden vielä kruunasi annosten päälle valutettu suklaakastike. Oma suklaakastikkeeni oli aika löysää, mistä syystä siitä tuli kauniiden hentojen raitojen sijasta valtavaa suklaavirtaa, joka jähmettyi jääkaapissa suklaamöykyksi. Vielä vähän lisää makeutta siis!

Lasiannokset olivat myös melkoisen isot, joten ainakaan pari meistä ei jaksanut aivan kaikkea.





Oli kyllä kaiken kaikkiaan niin mukava ilta. Pitäisi taas useammin kutsua kavereita kylään. On tosi kiva välillä kokata muillekin kuin omalle perheelle, ja oikein pitkän kaavan mukaan. Yhtäkkiä tavallisesta keskiviikkoillasta kotona tuleekin juhlaa.





Maapähkinäinen juustokakku lasissa (katso koko resepti Soppa 365-sivuilta täältä)

1 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maapähkinävoita
1 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua
4-6 suklaakeksiä
4 rkl suklaakastiketta
2 dl vadelmia

(itse käytin koristeluun lisäksi vielä mintunlehtiä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti